085-1306825 - direct hulp na overlijden

Uitvaart in Renkum

 

Onze ervaren uitvaartverzorgers zijn bekend met alle locaties en de lokale gebruiken in de gemeente Renkum. We verzorgen uitvaarten in Doorwerth, Heelsum, Heveadorp, Oosterbeek, Renkum & Wolfheze.

Graag zetten we voor u de verschillende mogelijkheden op een rijtje.

Crematorium 

Bij de gemeente Renkum hebben we 3 crematoria in de buurt liggen. 

Crematorium en begraafplaats Moscowa aan de waterbergseweg in Arnhem is prachtig gelegen in de natuur en omsloten door begraafplaats Moscowa. 

Yardenhuis van Ede – voorheen Crematorium en Uitvaartcentrum Slingerbos – ligt in een natuurlijke omgeving, in het hart van de Gelderse Vallei, aan de noordkant van Ede aan de Slingerboslaan.Vanuit de aula, maar ook vanuit de koffiekamer kijkt u uit op het bos.

In 2019 is er in Heteren een nieuw crematorium geopend, FineVita. Een stijlvol ingerichte en kleinschalige locatie, waar in tegenstelling tot traditionele crematoria geen aula en koffieruimte is. De locatie bestaat uit een intieme ruimte, waar in besloten kring afscheid kan worden genomen van een dierbare, en een aansluitende ovenruimte.

Begraafplaats

Begraven is in de gemeente Renkum mogelijk op de volgende locaties:

Oosterbeek: heeft 2 algemene begraafplaatsen “noord” en “zuid”. Ook is er een oude algemene begraafplaats aan de Fangmanweg.

Doorwerth: de R.K. begraafplaats tegenover de OLV van Lourdesparochie. Daarnaast de begraafplaats “Doorwerth”, gelegen naast het eeuwenoude “Kerkje op de Heuvel” in Heelsum. De kerk doet nog dienst en is in gebruik voor de Hervormde Gemeente Heelsum-Kievitsdel.

Renkum: Algemene Begraafplaats Harten, Algemene Begraafplaats Onder de Bomen, RK Begraafplaats Mariahof.

Wolfsheze: begraafplaats Wolfheze van de Gelderse Roos.

Een relatief nieuwe begraafplaats is Natuurbegraafplaats Heidepol in Arnhem.

Thuisopbaring

Een mooie manier om thuis in de vertrouwde omgeving afscheid van een dierbare te nemen. Onze medewerkers komen bij u op locatie de overledene verzorgen en plaatsen een koeling onder het lichaam. De verzorging kunnen we ook samen met u doen. De dagen in aanloop naar de uitvaart komen we in overleg de thuisopbaring controleren. 

Uitvaartcentrum

In een uitvaartcentrum kan een overledene worden verzorgd of opgebaard. De laatste verzorging kan vaak ook samen met de familie worden gedaan. Er kunnen rouw bezoeken worden afgesproken, eventueel openbaar of in familie kring. Ook is het vaak mogelijk een afscheidsdienst op locatie te houden.

In de gemeente Renkum zijn diverse uitvaartcentra waar we goede contacten mee hebben. We informeren u graag naar de diverse mogelijkheden.

Direct hulp na overlijden:

085 – 130 68 25

Dag en nacht bereikbaar

Gratis offerte en/of kennismaking?

8 + 4 =

Zorginstellingen & mortuaria

In een verpleeghuis of verzorgingshuis kan vaak op de eigen kamer worden verzorgd en opgebaard. Iemand opbaren in zijn of haar eigen kamer biedt medebewoners en verzorgend personeel de mogelijkheid om afscheid te nemen.

In Renkum heb je verpleeghuis De Rijnhof van Zinzia Zorggroep,

In Oosterbeek werken we samen met: Icare, Vegetarisch Zorgcentrum Felixoord, de locaties van VilenteDe Molenberg“, “De Sonnenberg“, “Overdal” en Missiehuis Vrijland Mill Hill.

In Doorweth werken we samen met Vilente Mooi-Land.

In Heelsum werken we samen met Vilente Het Beekdal.

Het Rijnstate ziekhuis in Arnhem heeft een eigen mortuarium, net als het ziekenhuis “De Gelderse Vallei” in Ede.

Vraag vooraf goed naar de mogelijkheden en let er op dat door de zorginstelling kosten in rekening kunnen worden gebracht voor de kamerhuur. 

Hospice

In Wageningen aan de Melkweg ligt Stichting Hospice Wageningen-Renkum. In Benekom ligt Opella Hospice Bennekom

In Ede ligt Hospice De Olijftak van Stichting Bethanië

Vrijblijvend kennismaken? Gratis offerte? Laat ons uw vraag weten!

2 + 2 =